6 Tips voor een frisse slaapkamer

Hoe houdt je je slaapkamer zo fris mogelijk? Elke nacht verliezen we een kwart tot een halve liter vocht door te ademen en te transpireren.

Als je met zijn 2’en op een slaapkamer ligt kan dit dus al snel oplopen tot 1 liter.

Om ervoor te zorgen dat dit vocht goed wordt afgevoerd hebben we 6 tips voor je.

Tip 1

Sla je bed open!

Wanneer je ’s morgens wakker wordt, gooi het dekbed van je af naar het voeteneinde en laat het lekker zo liggen. Zo kan het bed de warmte en het vocht wat je ’s nachts heeft geproduceerd, beter kwijt. Heb je een verstelbaar bed? Verhoog dan even het hoofd- en voeteinde.

Tip 2

Ventileren

Ventileer jouw slaapkamer. Zet de ramen of deuren open. Twintig minuten per dag is voldoende. Is het buiten kouder dan binnen? Beperk het luchten dan tot tien minuten. Het risico is namelijk aanwezig dat de warme, vochtige lucht in de matras extra afkoelt en daardoor condens ontstaat. En we willen juist van het vocht af!

Tip 3

15° slaapkamer temperatuur

Zorg ervoor dat het in uw slaapkamer minstens 15° C is. Ook in de winter.

Tip 4

Sluit de slaapkamerdeur

Sluit overdag de slaapkamerdeuren. Zo voorkom je de doorstroming van vochtige warme lucht uit de badkamer of keuken naar uw koelere slaapkamer.

Tip 5

En ’s nachts je slaapkamer deur op een kier

Laat de slaapkamerdeur ’s nachts juist op een kier. Zo kan het vocht wat je ’s nachts produceert een weg naar buiten vinden, goed voor de ventilatie.

Tip 6

💗 matras

Wees lief voor uw matras. Zorg voor goede hoezen die vocht op kunnen nemen. En knijp af en toe in de zijkanten. Voelt dit vochtig? Dan is het belangrijk om uw matras goed te laten luchten.

Vul hier uw zoekopdracht in